Μια πολύ γευστική επιλογή για να δώσετε άρωμα και γεύση στα ζυμαρικά σας, με πολύ λίγες θερμίδες. Ιδανική για δίαιτα, καθώς λόγω του κοτόπουλου σας χορταίνει και περισσότερο.
Υλικά
1 φλιτζάνι μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
1 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
1 μέτριο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουτ. του γλυκού κορν φλάουερ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά των λαχανικών για περίπου 10 λεπτά και όταν τα υγρά τελειώσουν σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γάλα και τη μουστάρδα τα οποία από πριν έχουμε αναμίξει μαζί και με το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr