Σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Έξετερ της Μ. Βρετανίας, μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και όσπρια και φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα κρέατα
, συνδέεται με καλύτερη γνωστική λειτουργία, τα χαμηλότερα ποσοστά της γνωστικής έκπτωσης και μειωμένο κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στα καλής ποιότητας λιπαρά και στο υψηλό περιέχομενο σε φυσικά αντιγηραντικά συστατικά και βιοφλαβονοειδή που μας προμηθεύει μια διατροφή όπως αυτή των λαών της Μεσογείου, που φαίνεται ότι ασκούν ευεργετική δράση στα κύτταρα του εγκεφάλου μας και όχι μόνο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr