Το μάνγκο αποτελεί ένα εξωτικό φρούτο το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, B6, πρεβιοτικών και αντιοξειδωτικών.
Σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο επιστημονικό περιοδικό FASEB, η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου σε παχύσαρκους ασθενείς.
Στην εν λόγω έρευνα δόθηκαν 10 γραμμάρια αποξηραμένου μάνγκο σε 12 παχύσαρκους ασθενείς για 12 εβδομάδες.
Στο τέλος των 12 εβδομάδων βρέθηκε ότι τα επίπεδα σακχάρου τους ήταν κατά πολύ χαμηλότερα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαιώνουν παλαιότερες έρευνες σε πειραματόζωα, όπου είχε βρεθεί ότι το μάνγκο βελτιώνει τη γλυκόζη αίματος.
Το γεγονός αποδίδεται σύμφωνα με τους ερευνητές στην περιεκτικότητά του σε φαινολικά συστατικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr