Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα μίας μελέτης, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Cancer Prevention, η κατανάλωση σόδας, κέικ, μπισκότων, γλυκών και άλλων γλυκών snack οδηγεί σε μια σημαντική αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.
Η μελέτη συμπεριέλαβε 2.063 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και 2.667 υγιείς συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, εξετάστηκε η ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ των διατροφικών προτύπων που ακολουθούσαν οι συμμετέχοντες και της εμφάνισης της νόσου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν μια αρνητική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου και της εμφάνισης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου, ενώ αντίθετα μια δίαιτα υψηλή σε λίπος και σάκχαρα συσχετίστηκε θετικά με την εμφάνιση της νόσου.
Η παρούσα μελέτη υποστηρίζει την ανάγκη για εφαρμογή ενός υγιεινού και ισορροπημένου διατροφικού προτύπου με σκοπό την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων φθοράς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr