Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε έξι τροφές που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας των γυναικών. Η τακτική κατανάλωσή τους θα βοηθήσει στην προστασία από κοινά προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος του μαστού, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η οστεοπόρωση, καθώς και η απώλεια βάρους και η υγεία του δέρματος.
Η τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών, ιδιαίτερα ρέγγας, σκουμπριού και σολομού, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 33%. Επιπλέον, τέτοια ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, που βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Τα καρύδια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και επίσης βοηθούν στη βελτίωση των προτύπων ύπνου. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 110 γραμμαρίων καρυδιών καθημερινά βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρώτε τακτικά φράουλες. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση δύο ποτηριών φράουλες την εβδομάδα διεγείρει τον εγκέφαλο και βοηθά στη σημαντική αύξηση της συγκέντρωσης. Οι φράουλες περιέχουν επίσης βιταμίνη C και φολικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία.
Τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πλούσια σε μαγνήσιο. Η κατανάλωση τους βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και επίσης αυξάνει τη σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σταθερή διάθεση και τη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Η βρώμη, όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, βοηθά στην απώλεια βάρους και επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν δύο έως τρεις μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα έχουν 23% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φυσικό γάλα με χαμηλά λιπαρά. Βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών και καταπολεμά τα «κακά» λίπη, καθώς και βοηθά στη διατήρηση του βάρους.