Ο νττεκαφεϊνέ καφές αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση καφεΐνης. Περιέχει σχεδόν μηδενική ποσότητα καφεΐνης και παράγεται με απολύτως φυσικό τρόπο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, η διαδικασία της αποκαφεϊνοποίησης γίνεται μετά από αφαίρεση από τους πράσινους (μη καβουρδισμένους) κόκκους καφές της καφεΐνης, με φυσικές μεθόδους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μέθοδος της χρήσης ατμού για την αποκαφεινοποίηση του ελληνικού καφέ.
Από άποψη θερμίδων, όπως και ο καφές με καφεΐνη, ο ντεκαφεϊνέ έχει ελάχιστες έως μηδενικές θερμίδες και το ακριβές θερμιδικό του περιεχόμενο καθορίζεται από τη ζάχαρη και το γάλα που θα προσθέσουμε.
Κάτι που είναι σημαντικό να αναφερθεί είναι το ότι η αφαίρεση της καφεΐνης από τον καφέ δεν επηρεάζει καθόλου την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, η οποία παραμένει ακέραια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr