Υλικά
500γρ φρέσκο χυμό λεμόνι
300γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό τους από πολύ λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα αφήνουμε για 10-15 ώρες. Δεν ξεχνάμε ανά 3ωρο περίπου να ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Στη συνέχεια σουρώνουμε και πάλι τη λεμονάδα από λεπτό σουρωτήρι και τη συντηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Μπορούμε να την κρατήσουμε έτσι για 2 μήνες. Όταν θελήσουμε να τη σερβίρουμε βάζουμε σε ένα ποτήρι 2-3 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα και με ένα μαχαίρι χτυπάμε 2-3 φορές τα φύλλα ώστε να κοπούν σε μερικά σημεία και να απελευθερώσουν το άρωμά τους (δεν θέλουμε να τα κόψουμε σε κομματάκια, απλά να τα σπάσουμε λίγο όπως κάνουμε στο μοχίτο). Γεμίζουμε το ποτήρι κατά το 1/3 με τη λεμονάδα μας και κατά τα 2/3 με παγωμένο νερό ή ακόμη καλύτερα με ανθρακούχο νερό και φυσικά παγάκια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr