Γνωρίζουμε σήμερα ότι η διατροφή μας αποτελεί ή τουλάχιστον θα μπορούσε να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για την καρδιά μας.
Τα ερευνητικά στοιχεία που αποδεικνύουν αυτή τη σχέση είναι σχετικά πρόσφατα, καθώς οι περισσότερες μελέτες που έχουν διερευνήσει τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες της διατροφής ολοκληρώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.
Μια πρόσφατη μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Medicine, διερεύνησε τη σχέση της διατροφής με την υγεία της καρδιάς.
Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι η μεσογειακού τύπου διατροφή, με έμφαση στα λαχανικά, τα φρούτα, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το ελαιόλαδο, μειώνει τα καρδιαγγειακά συμβάματα σε βαθμό μεγαλύτερο από ότι άλλες διατροφικές παρεμβάσεις, όπως χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά δίαιτες και έχει ίσο ή μεγαλύτερο όφελος από αυτό που παρατηρήθηκε σε δοκιμές με φαρμακευτική αγωγή.
Επιστημονική Ομάδα neadiarofis.gr