Το μανιτάρι αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους. Περιέχουν σχεδόν 90 % νερό και κάποια ποσά πρωτεΐνης. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και αν προσέξουμε το πώς τα μαγειρεύουμε μπορούμε να φάμε μεγάλες ποσότητες.
Υλικά
4 μανιτάρια πόρτο-μπέλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες να ζεσταθούν. Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr