Ένα πολύ υγιεινό μεσογειακό πιάτο. Προσοχή σην ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείτε.
Υλικά
500γρ. συσκευασμένο (καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο)
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι χυμό από λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το ανακατεύουμε και αυτό για 2-3 λεπτά να μαραθεί και προσθέτουμε το ρύζι και 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σταδιακά το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ψηθεί τόσο το ρύζι, όσο και το σπανάκι. Αν κάποιο από τα δύο χρειάζεται λίγο ακόμη μαγείρευμα, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε ωμό το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr