Υλικά
200γρ μαργαρίνη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια υγρή
½ κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
6 κουταλιές της σούπας κακάο
8 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το χέρι τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) με τις ζάχαρες. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι, το baking powder και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή κρέμα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε στη φόρμα το μισό από το μίγμα μας. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε το γάλα αφού το ζεστάνουμε και διαλύουμε σε αυτό το κακάο. Μόλις διαλυθεί καλά, το προσθέτουμε στο μίγμα που δεν έχουμε βάλει ακόμη στη φόρμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια καφέ ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε την καφέ κρέμα στη φόρμα και με ένα κουτάλι κάνουμε κινήσεις από κάτω προς τα επάνω ώστε να αναμιχθούν ελαφρώς οι κρέμες. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr