Γνωρίζατε ότι τα κάσιους είναι ο ξηρός καρπός με τα λιγότερα λιπαρά. Περιέχουν κυρίως μονοακόρεστα «καλά» λιπαρά, με κυριότερο το ολεϊκό οξύ που βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο.
Ενισχύουν την προστασία του δέρματος, καθώς περιέχουν σημαντικότατα ποσά χαλκού, συστατικού που σχετίζεται με το σχηματισμό της ελαστίνης και του κολλαγόνου του δέρματος.
Περιέχουν επίσης καλής ποιότητας αμινοξέα, όπως η τρυπτοφάνη απαραίτητα για άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη όπως έφηβοι και παιδιά, για τους αθλητές, για άτομα τρίτης ηλικίας.
Τέλος αποτελούν πολύ καλή πηγή φωσφόρου.
Μία χούφτα κάσιους καλύπτει μέχρι και το 17 % των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε φώσφορο, ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό των ματιών, των δοντιών και των οστών.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr