Το σιρόπι σφενδάμου αποτελεί μια γλυκαντική ύλη αρκετά διαδεδομένη κυρίως στο εξωτερικό.
Μοιάζει σε υφή με το μέλι, για αυτό και βλέποντάς το απλά και μόνο μπορεί να νομίζει κανείς ότι πρόκειται για μέλι.
Παράγεται από σχισμές του δέντρου σφένδαμος ή όπως είναι η επιστημονική ονομασία του Acer Saccharum.
Εκτός από σάκχαρα είναι πλούσιο σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο, δύο συστατικά ιδιαίτερα πολύτιμα για τον οργανισμό, καθώς εμπλέκονται σε ποικίλες μεταβολικές διεργασίες.
Χρησιμοποιείται ως ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης με λιγότερα σάκχαρα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τόσο στα ροφήματα όσο και ως προϊόν επάλειψης στο ψωμί κ.α.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr