Υλικά
4-5 μπανάνες σχετικά ώριμες
200γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
4 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τη μαργαρίνη και τη μαύρη ζάχαρη, χωρίς να βράσουν. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα στρογγυλό ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στη λιωμένη μαργαρίνη, ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύουμε καλά και φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη την οποία ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις μπανάνες έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια, για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν κόψουμε το γλυκό, έτσι ώστε να παραμείνουν επάνω οι μπανάνες και η καραμέλα να κατέβει στο παντεσπάνι και να το εμποτίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr