Υλικά
600γρ γαρίδες καθαρισμένες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένες)
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ανανά φρέσκο σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 1- 2 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, περίπου ½ λίτρο νερό και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, τον ανανά, και τη σόγια σος και σιγοβράσουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr