Ποιος σας είπε ότι ένα γλυκό δεν μπορεί να είναι ολικής αλέσεως ;
Υλικά
½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροσπασμένα
½ φλιτζάνι φουντούκια
1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα, σύκα και βερίκοκκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
200 γρ μαργαρίνη
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τη βρώμη, τη μαργαρίνη λιωμένη και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα πάγκο απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα ίδιο κομμάτι διαφανή μεμβράνη. Ρίχνουμε το υλικό μας στη διαφανή μεμβράνη και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι. Τυλίγουμε πρώτα με τη μεμβράνη και μετά με το αλουμινόχαρτο. Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr