Για να μην εξελιχθεί το τηγάνισμα σε επικίνδυνο “άθλημα”, πάρτε τα μέτρα σας!
1. Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.
2. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ.
3. Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι.
4. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.
5. Προσθέστε στο καυτό λάδι μερικές οδοντογλυφίδες τις οποίες βέβαια θα αφαιρέσετε πριν το σερβίρισμα του φαγητού.
Ομάδα neadiatrofis.gr