Μια υγιεινή ιδέα για ένα νόστιμο ορεκτικό. Πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ω3 λιπαρά, ενώ περιέχει και φυτικές ίνες.
Υλικά
20 σχετικά μεγάλα ντοματίνια
2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια και τα στραγγίζουμε. Με την ίδια τεχνική που ανοίγουμε τις ντομάτες για να φτιάξουμε γεμιστά, ανοίγουμε και αδειάζουμε τα ντοματίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο (αφού τον έχουμε στραγγίσει καλά για αρκετή ώρα) με τη μαγιονέζα και με τον άνηθο. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε ντοματίνι με το μίγμα του τόνου, σκεπάζουμε με το καπάκι και καρφώνουμε στο άνοιγμα ένα μικρό κλωναράκι άνηθο για διακόσμηση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr