Γεμιστά μανιτάρια με τυρί και γαλοπούλα

Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια
2 φέτες γαλοπούλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
150 γρ. τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Ψιλοκόβετε τους μίσχους και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, μαζί με τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γέμιση για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κονιάκ και αποσύρετε από τη φωτιά. Γεμίζετε τα μανιτάρια με τη γέμιση και πασπαλίζετε με το τυρί χονδροτριμμένο. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, βάζετε πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr