Υλικά
10 κρεμμύδια ξερά μετρίου μεγέθους
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ντομάτα πολτοποιημένη
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. κινόα βρασμένη και στραγγισμένη
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε λίγο τη βάση τους ώστε να στέκονται στον πυθμένα του ταψιού. Ανοίγουμε το κέντρο του κρεμμυδιού με το ειδικό εργαλείο όπως ακριβώς ανοίγουμε τα γεμιστά. Κρατάμε το κρεμμύδι που βγάζουμε από το εσωτερικό για να το βάλουμε στη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γαλοπούλα και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί και το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, την κινόα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα μας ναγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κρεμμύδι και με ένα κουτάλι το γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε. Αραδιάζουμε τα κρεμμύδια που έχουμε γεμίσει σε ένα ταψί, προσθέτουμε περίπου ½ ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr