Μια συνταγή πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και πολλές φυτικές ίνες. Χωρίς πολλές θερμίδες, λόγω της ελεγχόμενης ποσότητας ελαιολάδου που χρησιμοποιείται.
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μέτρια μελιτζάνα
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κίτρινο όχι αλμυρό)
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κοτ. Σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα καλαμαράκια και ξεπλύντε τα.. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 .σ. ελαιόλαδο και προσθέστε τα καλαμαράκια. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε τα από την κουζίνα. Κόψτε τη μελιτζάνα με τη φλούδα της σε μικρούς κύβους και σοτάρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσει, βγάλτε τη με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τη σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μελιτζάνα με τριμμένο τυρί, , το μείγμα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Γεμίστε τα καλαμαράκια. Βάλτε τα στο ταψί και περιχύστε τα με το κρασί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220o C για περίπου 20’.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr