Υλικά
1 φλιτζάνι χυλοπίτες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 μέτριο καρότο τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
5-6 μέτριες γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις χυλοπίτες και τις γαρίδες. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε όλο το μίγμα μας σε ένα πυρέξ και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν έχουν απορροφηθεί τα μισά υγρά τοποθετούμε στο πυρέξ μας τις γαρίδες τις οποίες τις βυθίζουμε μέσα στις χυλοπίτες. Αφήνουμε τις χυλοπίτες και τις γαρίδες να ψηθούν και τις βγάζουμε από το φούρνο μόλις τελειώσουν όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δε χρειάζεται ανακάτεμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr