Υλικά
2 φιλέτα μπούτι γαλοπούλας κομμένα σε μπουκιές (1 ½ kg περίπου)
1 φακελάκι σκόνη σαφράν
1 κ.σ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
80 ml λευκό κρασί
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε σπιρτόξυλο
1 μικρό φινόκιο κομμένο σε σπιρτόξυλο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλο
1 stick σέλινο κομμένο σε σπιρτόξυλο
60 ml Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
Αλάτι-πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ καρότου (βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ)
1 ½ kg καρότα βρασμένα
2 κ.σ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
Αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το λεμόνι και το σαφράν. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις χυλώσει η σάλτσα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τον πουρέ καρότου.
Πηγή : minervahorio.gr