Υλικά για 80 κρακεράκια:
230γρ. τυρί τσένταρ ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
125γρ. αλεύρι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Πριν ξεκινήσετε, αποφασίστε το σχήμα που θα τους δώσετε. Μπορείτε να φτιάξετε με απλό τρόπο τα δικά σας σχέδια χρησιμοποιώντας ένα αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού. Κόψτε μια λεπτή λωρίδα, σχηματίστε ένα ψαρί και κολλήστε τα άκρα με διαφανή ταινία.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα Pac-Man και μια μπάλα ποδόσφαιρου. Οι ιδέες για τα σχήματα είναι ατελείωτες! Επισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ πατ ή μεγάλες μύτες για κορνέ γαρνιρίσματος.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, μέσα σε ένα πολυμίξερ μέχρι η ζύμη να μοιάζει με άμμο.
Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να αναμιχθεί.
Βγάλτε τη ζύμη από το πολυμίξερ και τυλίξτε την με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε την για 20 λεπτά.
Ανοίξτε τη ζύμη. Όσο πιο λεπτή τόσο πιο τραγανή θα είναι. Κόψτε τα σχήματα. Μπορείτε με μια οδοντογλυφίδα να φτιάξετε μάτια και στόμα, αν θέλετε.
Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους 180 βαθμούς C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.