Το φθόριο, και συγκεκριμένα το ιόν φθορίου, απαντάται ευρέως στη φύση και ασκεί φυσιολογικές δράσεις στο ανθρώπινο σώμα.
Μετά από παρατήρηση της αντίστροφης σχέσης που υπάρχει μεταξύ της πρόσληψης φθορίου και της εμφάνισης τερηδόνας η φθορίωση του πόσιμου νερού αποτελεί κρατική στρατηγική για την πρόληψη της τερηδόνας και εφαρμόζεται σε πολλά κράτη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει την περιεκτικότητα των τροφίμων και των διαφόρων αφεψημάτων σε φθόριο.
Η περιεκτικότητας των τροφίμων σε φθόριο είναι σε γενικές γραμμές μικρή. Τα τρόφιμα με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φθορίου είναι τα δημητριακά, τα ψάρια όταν καταναλώνονται με το κόκαλο και το τσάι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr