To διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή.
Το δυσάρεστο είναι, ότι οι εν λόγω πληροφορίες δεν είναι πάντα έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του κοινού και την εδραίωση λανθασμένων απόψεων και διατροφικών μύθων. Ένας από αυτούς, υποστηρίζει πως τα φρούτα δε θα πρέπει να καταναλώνονται μετά το φαγητό, καθώς έτσι καταστρέφονται τα θρεπτικά τους συστατικά και παράλληλα, εμποδίζεται η πέψη των τροφών.
Στην πραγματικότητα, το πεπτικό μας σύστημα έχει την ικανότητα να απορροφήσει το σύνολο των θρεπτικών συστατικών ενός γεύματος, από όποια πηγή και αν προέρχονται αυτά. Συνεπώς, η κατανάλωση φρούτου μετά το φαγητό δε «μπλοκάρει» τη διαδικασία της πέψης ούτε οδηγεί σε μείωση της απορρόφησης των ευεργετικών συστατικών του.
Αντίθετα, θα λέγαμε πως οι φυτικές ίνες του φρούτου μπορεί να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής της τροφής στο στομάχι, προσφέροντας υψηλότερο αίσθημα κορεσμού και κρατώντας μας «χορτάτους» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Επιπλέον, ορισμένα συστατικά των φρούτων μπορούν να ενισχύσουν την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών που μπορεί να περιλαμβάνει το γεύμα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τη βιταμίνη C και το σίδηρο φυτικής προέλευσης.
Τέλος, η επιλογή του φρούτου μετά το φαγητό μπορεί συχνά να αποτρέψει την κατανάλωση κάποιου γλυκού, ενώ είναι και μια βολική ώρα για όσους ξεχνούν να καταναλώσουν φρούτα κατά τη διάρκεια της μέρας.