Μια νόστιμη και εύκολη φριτάτα που είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Η φριτάτα έχει Ιταλική προέλευση και μοιάζει με κέικ. Γϊνεται στο τηγάνι και το βασικό υλικό της είναι τα αυγά!
Συστατικά
6 μεγάλα αυγά
Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα + 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. Αλάτι
1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κούπες γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Παρασκευή
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
2. Χτυπάμε τα αυγά και τα επόμενα 3 υλικά. (γάλα, κρέμα, αλάτι)
3. Σοτάρετε τις γλυκοπατάτες σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες. αφαιρέστε και διατηρήστε τις ζεστές.
4. Σοτάρετε το λάχανο το κρεμμύδι και το σκόρδο με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει το λάχανο. Ανακατέψτε τις πατάτες.
5. Ρίξτε το μείγμα των αυγών ομοιόμορφα πάνω από τα λαχανικά και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε το μείγμα των αυγών με κατσικίσιο τυρί.
Ψήστε στους στους 180 για 14 λεπτά ή μέχρι να δέσει.