Φιλέτο πέρκας με θυμάρι, λευκό κρασί και μουστάρδα

Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλα φιλέτα πέρκα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κλωναράκια λουίζα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά την πέρκα και την στραγγίζουμε από τα νερά. Περιχύνουμε το ψάρι με το μισό χυμό από το λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και το θυμάρι. Τοποθετούμε την πέρκα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λουίζας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr