Η κατανάλωση ψαριού απαιτείται τουλάχιστον 1 – 2 φορές την εβδομάδα. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια σχετικά οικονομική πρόταση (λόγω της πέρκας σε σχέση με άλλα ψάρια), γευστική, υγιεινή και για τους «καλομαθημένους» χωρίς κόκαλα.
Υλικά
500 γρ φιλέτο πέρκας
1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλη ντομάτα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα.
Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε τα φιλέτα της συναγρίδας (γίνεται και με φιλέτα γλώσσας).
Επάνω στο ψάρι τοποθετούμε τις ροδέλλες της ντομάτας, ώστε να το καλύψει.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.
Ομάδα neadiatrofis.gr