Υλικά
1 μέτριο φιλέτο μπακαλιάρου
1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια λαδόκολλα και την απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Επάνω τοποθετούμε το φιλέτο μπακαλιάρου. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το μαΪντανό και το σκόρδο σε φετάκια. Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε πάνω του. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μετά κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα. Προσοχή χρειάζεται ώστε όλες οι άκρες της λαδόκολλας να είναι προς τα πάνω γιατί διαφορετικά θα χυθούν όλα τα υγρά έξω. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr