Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, κονιάκ και μουστάρδα

Μία συνταγή που αποδεικνύει περίτρανα ότι το κοτόπουλο δεν τρώγεται μόνο ψητό με σαλάτα, αλλά μπορεί να είναι νοστιμότατο και μαγειρευτό, με πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι μουστάρδα
10 κόκκους μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας λουΐζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Σιγοψήνουμε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα και περίπου2 φλιτζάνια νερό, το μπαχάρι, τη λουΐζα, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
Όταν το κοτόπουλο είναι ψημένο προσθέτουμε και την υπόλοιπη μουστάρδα.
Εάν η σάλτσα του φαγητού έχει πολλά υγρά και είναι αραιή, τότε βγάζουμε από την κατσαρόλα ¾ του φλιτζανιού σάλτσα, ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και στη συνέχεια το ρίχνουμε και πάλι στη κατσαρόλα μέσα από σίτα σιγοβράζοντας για 2-3 λεπτά ακόμη.

Ομάδα neadiatrofis.gr