Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο και βερίκοκα

Μια νόστιμη και πλήρης συνταγή, για αυτούς που αγαπούν τη γεύση και την υγιεινή λίγο πιο εκλεπτυσμένη διατροφή.

Υλικά για 2 άτομα
2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
4 φέτες προσιούτο
6 αποξηραμένα βερίκοκκα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε ένα πάγκο ανοίγουμε τα φιλέτα και με το μαχαίρι τα κάνουμε λεπτά ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να τα τυλίξουμε. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω στα φιλέτα το προσιούτο. Επάνω σε αυτό αραδιάζουμε τα βερίκοκα. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το σπάγκο και κόβουμε σε ροδέλες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr