Μια συνταγή που συνδυάζει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά.
Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο γλώσσας
500γρ σταμναγκάθι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κομμάτια
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετούμε το πλυμένο σταναγκάθι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδελίτσες έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Επάνω στα χόρτα τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας και τα κομμάτια από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το κρασί, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr