Φιλετάκια ψαρονέφρι με λεμόνι και ρίγανη

Υλικά
2 μέτρια ψαρονέφρια κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
2 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο ή αλλιώς ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι. Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει λίγο η σάλτσα. Ταιριάζει με πουρέ ή με ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr