Φάβα με βραστή πατάτα και μουστάρδα

Υλικά
300 γραμμάρια φάβα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες βραστές

Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προσθέτετε σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το 1 κρεμμύδι 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 2 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφήσει η φάβα όλα τα υγρά. Προσθέτετε τις βραστές πατάτες τις οποίες προηγουμένως έχετε λιώσει με ένα πιρούνι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, μαγιονέζα, μουστάρδα και χυμό λεμόνι και περνάτε την φάβα με ένα mini pimer μέχρι να πάρει μια ωραία απαλή υφή. Σερβίρετε την φάβα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κάπαρη από πάνω, λίγη ρίγανη και συμπληρώνετε λίγο ελαιόλαδο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr