Υλικά
2 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 φλιτζάνια σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε λίγο πριν μαλακώσουν εντελώς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις βράσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και το σπανάκι και αν χρειάζεται προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν έχει μείνει λίγη αρκετή σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr