Υλικά
500γρ φασολάκια χάντρες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό από φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε και τις χάντρες και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας και προσθέτουμε και περίπου 3 φλιτζάνια νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να βράσουν. Μετά από 10 – 15 λεπτά και κυρίως μόλις δούμε ότι μπορούμε να τρυπήσουμε τα φασολάκια με το πιρούνι, προσθέτουμε τις πατάτες και τον άνηθο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τόσο οι πατάτες, όσο και τα φασολάκια. Όταν είναι όλα μαγειρευμένα, προσθέτουμε τις νιφάδες της βρώμης για να μας δέσει τη σάλτσα και να γίνει πιο πηχτή και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr