Τα λαδερά φαγητά αποτελούν σήμα κατατεθέν της Μεσογειακής Διατροφής. Μας δίνουν ενέργεια, φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επειδή όμως το μαγείρεμά τους δεν είναι αυτονόητο για όλους, ας δούμε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε έναν αγαπημένο καλοκαιρινό τους εκπρόσωπο, τα φασολάκια.
Υλικά
500γρ φασολάκια πράσινα
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό χονδροκομμένο
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαγειρευτούν κατά το ήμισυ περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Όταν όλα έχουν μαγειρευτεί επαρκώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να το καταναλώσουμε ωμό και να μην καταστραφεί από τη θερμότητα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr