Υλικά
1 ½ φλιτζάνι μίγμα τριμμένων τυριών με χαμηλά λιπαρά (τύπου gouda και ρεγγάτο)
1 φλιτζάνι κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
200 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το δυόσμο και το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της κοτόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr