Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
400 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε κυβάκια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα από χοντρό τρίφτη και το μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι το οποίο ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το προσθέτουμε στο μίγμα της πατάτας. Χτυπάμε καλά τα αυγά καλά, τα αναμιγνύουμε με το γάλα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα της πατάτας. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr