Υλικά για τα μπιφτέκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψωμί, τριμμένο στο μπλέντερ
1 μεγάλο αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης για να τραβήξουν τα υγρά
Υλικά για τα burger
Στρογγυλά ψωμάκια για burger
Ροδέλες ντομάτας
Ροδέλες κρεμμύδι
Φύλλα μαρουλιού
10-15 φέτες τυρί τύπου τσένταρ
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Λίγη μουστάρδα
Λίγη κέτσαπ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με τυχαία σειρά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος όσο τα ψωμάκια μας. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά χωρίς να τα αναποδογυρίσουμε.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ψήνουμε μόνο την εσωτερική τους πλευρά (εκεί που είναι η ψίχα και όχι η κόρα). Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και λίγη κέτσαπ ώστε να φτιάξουμε μια σως. Παίρνουμε το κάτω μέρος από ένα ψωμάκι, τοποθετούμε λίγη από τη σως και ένα φυλλαράκι μαρούλι, από πάνω ένα μπιφτέκι, στη συνέχεια μια φέτα τυρί, μια ροδέλα ντομάτα, μια ροδέλα κρεμμύδι και λίγη ακόμη σως. Σκεπάζουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr