Υλικά
150γρ. κολοκυθοανθούς
150γρ. κολοκυθάκια
3 αβγά
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
½ φλιτζ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλατωπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και τα ψήνουμε στους 200βαθμούς για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Στο ίδιο μπολ κόβουμε τους κολοκυθοανθούς σε μικρά κομμάτια αφού προηγουμένως τους έχουμε πλύνει σχολαστικά. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε μια πυρίμαχη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr