Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
4 κουτ. γλυκού baking powder
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα, αφαιρώντας μόνο τα σποράκια. Το τοποθετούμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πουρές. Δε μας ανησυχεί το ότι πολτοποιούμε όλα τα τμήματα του πορτοκαλιού (σάρκα, λευκή φλούδα και πορτοκαλί φλούδα) γιατί στο τέλος δεν πικρίζει καθόλου, αλλά είναι ένα αρωματικό, γλυκό κέικ. Προσθέτουμε τον πουρέ του πορτοκαλιού στο μίγμα μας, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρι και το baking powder. Αναμιγνύουμε καλά, αδειάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr