Εύκολη τάρτα με πράσα και μανιτάρια

Υλικά
Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 πράσα
500γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
5 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο και γκούντα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το πράσο σε ροδέλες. Τα ανακατεύουμε 3-4 φορές και προσθέτουμε τα μανιτάρια, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθούν όποια υγρά υπάρχουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γάλα και τις 3 κουταλιές της σούπας βρώμη και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Αναμιγνύουμε καλά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα του πράσου και των μανιταριών ανακατεύοντας καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και βάζουμε μέσα τη ζύμη, σπρώχνοντάς τη με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και 2 πόντους από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε ώστε η ζύμη να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τις υπόλοιπες νιφάδες βρώμης και ρίχνουμε μέσα στη ζύμη τη γέμιση. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr