Εύκολη σπιτική  πίτα χωρίς φύλλο με γαλοπούλα και τυρί

Μια σπιτική συνταγή, με αγνά υλικά που γνωρίζουμε. Διατροφικά ξεχωρίζει για τα σχετικά χαμηλά λιπαρά της και την υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Υλικά
300 γρ γραβιέρα
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
200 γρ μαργαρίνη

Εκτέλεση
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια. Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τη γαλοπούλα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της τυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr