Υλικά
300 γρ φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών)
200 γρ γραβιέρα
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
200 γρ μαργαρίνη
1 μέτριο πράσο σε λεπτές ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια φιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά το πράσο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν και απορροφηθούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι μας ή την τρίβουμε από χοντρό τρίφτη. Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα με το πράσο και τα κρεμμυδάκια, καθώς και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της πρασόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr