Εύκολη σπιτική παραδοσιακή κρεατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
1 κιλό πατάτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κρέατος
¼ κιλό Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη

25 γρ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος αλατισμένο ή Βούτυρο ελαφρύ soft Χωριό
25 γρ. αλεύρι
6 μέτρια καρότα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στις πατάτες το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος αλατισμένο (ή Βούτυρο ελαφρύ soft Χωριό). Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό, το μαϊντανό, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 15 περίπου λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό ταψί ρίχνουμε το μίγμα του κιμά, σκεπάζουμε με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τη Χωριό γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως τρίψει στον τρίφτη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200C για 45 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr