Μια συνταγή πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, πολύ άρωμα και λίγες θερμίδες. Ιδανική για άτομα που αποφεύγουν το κρέας.
Υλικά
500γρ. σουπιές (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλη ρίζα φινόκιο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστούν ελαφρά. Ρίχνουμε και το φινόκιο κομμένο σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr