Μια πιο παραδοσιακή συνταγή, με ελεγχόμενες θερμίδες.
Yλικά
250γρ φύλλο κανταΐφι
150γρ φρέσκο ανθότυρο
3 κουτ. σούπας μέλι
1 αυγό
½ φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ χοντροκόβουμε το ανθότυρο με το χέρι. Προσθέτουμε το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Ανοίγουμε με το χέρι μας λίγο φύλλο κανταΐφι. Τοποθετούμε μέσα σε αυτό 1 κουτ της σούπας από το μίγμα του ανθότυρου και το τυλίγουμε όπως ακριβώς τα κανταϊφάκια. Τοποθετούμε το κανταϊφάκι σε ταψί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τα κανταϊφάκια. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Στο διάστημα αυτό βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα ώστε να φτιαχτεί ένα σιρόπι. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με την κανέλλα και σερβίρουμε.