Οι φυτικές ίνες και οι σαλάτες πραγματικά λείπουν στις γιορτές. Να λοιπόν ένας τρόπος για εορταστικό μενού με πολλές φυτικές ίνες, για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και όχι μόνο.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό (μπούτι ή λαιμό)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
15 αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
10 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεριδούλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν το κρέας χρειάζεται ακόμη περίπου 15 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και τα φρούτα και να μελώσει η σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr